Image
Inspectie en keuring drukapparatuur PED

Inspectie en keuring drukapparatuur PED

Introductie PED

Bureau Veritas Industrial Services is door de minister van SZW aangewezen als conformiteitsbeoordelingsinstantie (EU-CBI) voor de uitvoering van overeenstemmingsbeoordelingen van drukapparatuur conform de Europese Richtlijn drukapparatuur PED 2014/68/EU.

Bureau Veritas is tevens aangewezen als Nederlandse conformiteitsbeoordelingsinstantie (NL-CBI) voor het uitvoeren van de keuring voor ingebruikneming en de keuring van druksystemen conform het Warenwetbesluit drukapparatuur 2016.

Het combineren van deze activiteiten betekent voor u als gebruiker dat alles wordt uitgevoerd door één partij, wat de effectiviteit ten goede komt.

Bureau Veritas kan voor u toezicht houden op uw nieuwbouwactiviteiten, zoals:

  • ontwerpbeoordeling
  • moduleverificatie
  • materiaalkeuze
  • tests en inspecties tijdens fabricage
  • kwalificeren van lasmethoden
  • controle van niet-destructief onderzoek (procedures, personeel).

Voor de ingebruikneming van drukapparatuur betekent dit dat wij, na afronding van de conformiteitsbeoordeling, de keuring voor ingebruikname voor u verzorgen en de verklaring voor ingebruikname afgeven. Daardoor bent u ervan verzekerd dat de overheid onze inspecties en keuringen van drukapparatuur accepteert.

Werkzaamheden PED

De werkzaamheden worden uitgevoerd door een team van deskundigen, deels vanuit onze kantoren (ontwerpbeoordeling), deels bij u op locatie (testen en inspecties).

Na succesvolle afronding van de keuring geven we een EG-verklaring van overeenstemming af en verlenen we toestemming voor plaatsing van het nummer 1117 van Bureau Veritas.

Informatie

Aanvullende informatie over onze dienstverlening binnen industriele inspecties en de toepassingsmogelijkheden is verkrijgbaar via de businessunit Bureau Veritas Industrial Services.