Image
Afdeling Brandveiligheidsinspectie

Inspectie noodzakelijk aan de brandveiligheid?

BUREAU VERITAS HELPT U graag verder

In Nederland dienen gebouwen aan minimale brandveiligheidseisen te voldoen. De wettelijke eisen voor de aanwezigheid van de brandbeveiligingsinstallaties zijn landelijk op uniforme wijze vastgelegd, voor het laatst in het Bouwbesluit 2012. Om die reden moeten organisaties door middel van een inspectie-certificaat aantonen dat het gebouw voldoet aan deze brandveiligheidseisen.

WERKZAAMHEDEN BRANDVEILIGHEID

Bureau Veritas is al decennia lang toonaangevend op het gebied van brandveiligheid. We beoordelen uw brandbeveiligingssystemen volgens relevante wet- en regelgeving of andere vereisten. Daarnaast kunnen we ondersteuning bieden om aan de gestelde eisen te voldoen zodat het brandbeveiligingssysteem certificeerbaar wordt. Zowel nationaal als internationaal helpen wij klanten op locaties en projecten, variërend tussen publieke en private sector, van infrastructureel of industrieel tot projecten op zee (offshore).

Bureau Veritas voert alle inspecties op het gebied van brandveiligheid uit onder accreditatie van de RvA (Raad van Accreditatie). In de “CCV inspectieschema’s brandbeveiliging” worden naast de installatie ook gerelateerde brandveiligheidsvoorzieningen als organisatorische aspecten, beheer, functionaliteit en relevante bouwkundige aspecten beoordeeld. Zo wordt het gehele brandbeveiligingsconcept getoetst en beoordeeld.

FOCUS

Onze focus ligt altijd op het verwezenlijken van uw ambities op het gebied van brandveiligheid door middel van onafhankelijke inspectie. Het voortdurend verbeteren van de veiligheid op het werk en bescherming van de gezondheid vereist expertise. Bureau Veritas biedt die expertise en staat u bij tijdens alle stappen van het proces. Onze deskundige en gekwalificeerde projectmanagers zorgen ervoor dat veiligheid en gezondheid niet langer als een beperking worden gezien, maar als een kans om het vertrouwen van uw werknemers te vergroten en uw imago en reputatie te verbeteren.

DIENSTEN

  • Sprinklersystemen
  • Lichtschuimsystemen
  • Watersproeisystemen
  • Watermistsystemen
  • Blusgassystemen
  • Rookbeheersingssystemen
  • Ontruimingsalarminstallatie
  • Brandmeldinstallatie