Image
Validatie van Sealapparatuur

Validatie van sealapparatuur

INLEIDING

Laminaatzakken in zorginstellingen en farmaceutische bedrijven moeten zorgvuldig worden gesloten om een product steriel te kunnen bewaren. Om aan te tonen dat uw sealapparatuur voor laminaatzakken op de juiste wijze functioneert, moet u deze periodiek laten valideren. Bureau Veritas dan deze validatie op zorgvuldige wijze voor u uitvoeren.

De afdeling Validatie & Monitoring van Bureau Veritas is in 1985 ontstaan vanuit Krachtwerktuigen (Kwant) en later KW2. Door onze ruime ervaring op het gebied van procesvalidaties bent u verzekerd van een vakkundig uitgevoerde procedure. En met ons team van tien gedegen opgeleide validatietechnici kunnen wij flexibel plannen.

TOEPASSINGSGEBIED

Wij valideren sealapparatuur in de medische sector en de farmaceutische industrie wanneer dit vereist of gewenst is.

NORMINHOUD

Bij de validatie van sealapparatuur geldt de norm EN868-5.

VALIDATIETRAJECT

Hoe ziet het validatietraject eruit? Eerst stellen wij samen met u als opdrachtgever/gebruiker een onderzoeksplan op. Tijdens de validatie sealt de validatietechnicus een aantal laminaatzakken. Het onderzoek naar de treksterkte van de laminaatzakken wordt uitbesteed aan Interster International te Wormerveer. Binnen twintig werkdagen ontvangt u een definitief rapport met daarin alle bevindingen en conclusies.

ACCREDITATIE

De afdeling Validatie & Monitoring van Bureau Veritas is geaccrediteerd als ISO/IEC 17020 type A inspectie-instelling door de Raad voor Accreditatie (RvA) onder nummer I002. Deze accreditatie betekent dat de door ons uitgevoerde werkzaamheden volledig onafhankelijk worden uitgevoerd. Bovendien worden onze werkzaamheden periodiek beoordeeld door de Raad voor Accreditatie (RvA) en door diverse certificeringsinstellingen. Op de RvA-website vindt u de scope van de werkgebieden waarvoor wij geaccrediteerd zijn.

INFORMATIE

Meer weten over de validatie van sealapparatuur door Bureau Veritas? Bel dan met onze afdeling Validatie & Monitoring (+31 (0)88 450 5710)