Image
BRL 6000

BRL 6000-AB certificering: ontwerpen en installeren van installaties

Beoordelingsrichtlijn (BRL) 6000-AB

De BRL 6000 certificering is van toepassing op het ontwerpen en installeren van (gebouwgebonden) installaties. Met het BRL 6000-AB certificaat laten bedrijven die technische installaties ontwerpen en installeren zien dat door een onafhankelijke deskundige is vastgesteld dat de installaties die ze ontwerpen en installeren voldoen aan het Bouwbesluit en de geldende NEN normen.

Toepassingsgebied BRL 6000-AB

De BRL 6000 certificering bestaat uit het algemene deel (BRL 6000-AB) en enkele bijzondere delen (BRL 6000-xx). Deze bijzondere delen bevatten aanvullende eisen voor diverse deelgebieden (ingericht naar soort installatie en activiteit; bijvoorbeeld: BRL 6000-01. Dit betreft het ontwerpen en installeren van elektrotechnische installaties van individuele woningen).

Voor certificatie op basis van de BRL 6000 moet voldaan worden aan zowel de eisen van het algemene deel BRL 6000-AB, als aan de eisen van een of meerdere bijzondere delen.

Bureau Veritas Certification biedt certificatie voor de volgende deelgebieden:

 • BRL 6000-01: Ontwerpen en installeren van elektrotechnische installaties van individuele woningen
 • BRL 6000-02: Ontwerpen en installeren van middelgrote elektrotechnische installaties (maximaal 3 x 80A) van bouwwerken, anders dan individuele woningen
 • BRL 6000-03: Ontwerpen en installeren van grote elektrotechnische installaties (> 3 x 80A) van bouwwerken, anders dan individuele woningen
 • BRL 6000-04: Ontwerpen en installeren van gasinstallaties en installeren van gasverbrandingstoestellen (< 130 kW) van individuele woningen
 • BRL 6000-05: Ontwerpen en installeren van middelgrote gasinstallaties (≤ 0,5 Bar en tot en met G 16) en installeren van gasverbrandingstoestellen van bouwwerken, anders dan individuele woningen
 • BRL 6000-06: Ontwerpen en installeren van grote gasinstallaties (≤ 0,5 Bar en > G 16) en installeren van gasverbrandingstoestellen van bouwwerken, anders dan individuele woningen
 • BRL 6000-07: Ontwerpen en installeren van leidingwaterinstallaties van individuele woningen
 • BRL 6000-08: Ontwerpen en installeren van leidingwaterinstallaties van bouwwerken, anders dan individuele woningen

Voordelen van ons BRL 6000-AB certificeringstraject

Bij Bureau Veritas Certification helpen wij u graag met het behalen van uw BRL 6000-AB certificaat. Bureau Veritas Certification heeft een groot aantal auditoren en inspecteurs met ruime ervaring binnen uw branche. Onze auditmethode staat bekend als pragmatisch en helpt u om de kans op snel certificeren te vergroten.

Een vast contactpersoon

Wij beschikken over een klantgerichte organisatie waarbij u altijd een vast contactpersoon heeft als aanspreekpunt. Uw contactpersoon denkt met u mee en verzorgt een maatgerichte offerte.Ook stemt uw contactpersoon de planning met u af en zorgt voor correcte en tijdige certificaatuitgifte.

Dankzij korte lijnen is het mogelijk om zo efficiënt en effectief mogelijk met uw organisatie te kunnen samenwerken.

Zo wordt u BRL 6000-AB gecertificeerd

Certificatie

Het certificatieonderzoek bestaat uit een organisatiegericht deel en één of meer projectgerichte inspecties.

Tijdens het organisatiegerichte onderzoek beoordelen we of uw bedrijf aan de algemene eisen van de BRL 6000-AB voldoet, waaronder:

 • Deskundigheid van het personeel
 • Uitvoering van de werkzaamheden
 • Meetinstrumenten
 • Projectregistratie
 • Kwaliteitshandboek

Bij de projectgerichte inspectie(s) wordt beoordeeld of het ontwerp en de gerealiseerde installatie voldoen aan de van toepassing zijnde en geldende (technische) eisen uit het Bouwbesluit, NEN 1010, NEN 1078, NEN 1006 en dergelijke.

Accreditatie

De BRL 6000-AB wordt door Bureau Veritas geleverd onder accreditatie van de Raad van Accreditatie (RvA).

Aanvullende diensten

Bureau Veritas Certification heeft een Business Unit die gespecialiseerd is in het leveren van diensten in de bouw- en installatiebranche. De medewerkers in deze Business Unit spreken de taal van hun klanten.

Naast de BRL 6000-AB (1 tot en met 8) bieden wij ook andere, installatietechnische certificatietrajecten, zoals BRL 6000-21/00, BRL 6000-25, SCIOS, maar ook generieke certificatieschema’s die voor de bouw- en installatiebranche relevant zijn, zoals iso certificering. Hierbij kunt u denken aan ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, VCA, SCL, CO-2 Prestatieladder en meer.

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd wat Bureau Veritas Certification voor u kan betekenen op het gebied van de BRL 6000-AB certificering? We informeren u graag over onze mogelijkheden zodat we samen kunnen bijdragen aan een veilige, betrouwbare wereld. Neem contact met ons op via de website of telefonisch op het nummer +31(0) 88 450 56 00. Onze specialisten denken graag met u mee! Heeft u interesse in een training? Dan verwijzen wij u graag naar onze trainingswebsite.