CERTIFICERING KWALITEITS- MANAGEMENT- SYSTEEM ISO 9001

Certificering kwaliteitsmanagement- systeem iso 9001

ISO 9001 is de bekendste en internationaal meest toegepaste kwaliteitsnorm. Met een ISO 9001-certificaat maakt u kwaliteit aantoonbaar en zien uw (potentiële) klanten, medewerkers en andere belanghebbenden, dat uw organisatie en processen voldoen aan internationale eisen. U hecht waarde aan kwaliteit en continue verbeteren.

Waarom ISO 9001 certificeren?

Er zijn meerdere redenen om een ISO 9001 certificaat te behalen. De norm is universeel en van toepassing op elk willekeurig bedrijf. ISO 9001 biedt namelijk een kader, dat zich uitstekend leent om op een gestructureerde wijze kwaliteit te waarborgen. Hiermee verhoogt u de betrouwbaarheid en prestaties van uw bedrijf als volwaardig partner voor uw klanten. In aanbestedingen, gunningstrajecten en leveranciersopdrachten (zowel vanuit overheid als bedrijfsleven) helpt het ISO 9001-certificaat om aan de  eis van uw opdrachtgever te voldoen.

Het ISO 9001 certificaat biedt voor u als bedrijf nog meer voordelen:

  • Optimaliseren van uw processen en effectiviteit
  • Voldoen aan de klantbehoeften
  • Duidelijkheid naar uw medewerkers
  • Uitstralen dat kwaliteit belangrijk is
  • Verminderen faalkosten
  • Verhogen bedrijfsprestaties

Met de implementatie van een managementsysteem volgens de ISO 9001 norm en de aantoonbaarheid van een certificaat, verbeterd uw organisatie op het gebied van kwaliteit. Bovendien realiseert het efficiency en een aanzienlijke besparing in kosten.

Hoe ziet ons ISO 9001 het certificeringstraject eruit?

Het traject hebben wij stapsgewijs voor u uitgewerkt in onze brochure “Het Certificatieproces”. Deze geeft u inzicht in onze werkwijze. Voor verdere toelichting plannen wij graag een persoonlijk gesprek met u in.

Voordelen van een ISO 9001 certificeringstraject bij Bureau Veritas:

Eén vaste aanspreekpunt

Binnen de certificatie afdelingen van onze Benelux-organisatie zorgen wij er voor dat u altijd één vast aanspreekpunt heeft. Uw contactpersoon regelt onder andere de planning, certificaatuitgifte, coördinatie, eventuele wijzigingen, offertes en meer voor u! Hierdoor blijven de lijnen kort en duidelijk, zodat onze communicatie en samenwerking effectief en efficiënt verloopt.

Beschikbaarheid auditoren in Benelux

Wij hebben lokale kantoren in België en Nederland en werken met één van de grootste pool van auditoren binnen de Benelux. Hierdoor hebben wij een ruime beschikking over auditoren. Dit maakt het voor ons mogelijk om altijd een passende auditor voor u te kunnen selecteren, die bekend is in uw branche en bovendien aansluit bij uw bedrijfscultuur.

Internationaal netwerk

Onze wereldwijde organisatie maakt het mogelijk om over de gehele wereld met lokale auditoren uw locaties te bezoeken. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij meerdere opties aanbieden om zo samen tot de gewenste invulling te kunnen komen. 

Veel internationale organisatie hebben ervaren dat een samenwerking met Bureau Vertias veel voordeel oplevert. Met name de kostenbesparing en het verhogen van de kwaliteit spreekt hierbij aan. Dit komt omdat reistijd- en kosten worden beperkt en wij bekend zijn met de lokale markt en taal.

Zekerheid van accreditatie

Bureau Veritas hecht waarde aan de kwaliteit van certificeren. We streven ernaar om uw certificering onder accreditatie uit te voeren. ISO 9001 kunnen we aanbieden onder BELAC (BE-022/BE-V-0022), RvA accreditatie (C165/C248) of UKAS (0008) accreditatie.

Opbouw van de ISO 9001 norm

De ISO 9001 norm is opgebouwd volgens het principe van Harmonized Structure (HS). De HS bevat de gemeenschappelijke structuur en kerneisen voor alle ISO-managementsysteemnormen waardoor deze normen naadloos op elkaar aansluiten.

De hoofdstukken en indeling van de HS  zien er als volgt uit:  

Hoofdstuk 0: Inleiding
Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied (Scope)
Hoofdstuk 2: Normatieve verwijzingen
Hoofdstuk 3: Definities
Hoofdstuk 4: Context van de organisatie
Hoofdstuk 5: Leiderschap
Hoofdstuk 6: Planning
Hoofdstuk 7: Ondersteuning
Hoofdstuk 8: Uitvoering
Hoofdstuk 9: Evaluatie
Hoofdstuk 10: Verbetering

Heeft u vragen over ISO 9001?

Kennis van de norm is van cruciaal belang om uw certificeringstraject te laten slagen. Bureau Veritas heeft een eigen trainingsafdeling die normkennis en audittrainingen verzorgt op het gebied van ISO 9001, maar ook tal van andere normen. Bovendien verzorgen wij de officiële IRCA erkende Lead Auditor ISO 9001. 

Heeft u interesse in een training dan verwijzen wij u graag naar onze trainingswebsite. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor informatie en advies op maat. Wij zijn telefonisch te bereiken via het telefoonnummer: +31(0) 88 450 56 00.