Image
VALIDATIES

Validaties

VALIDATIES

In diverse bedrijfstakken komen (productie-)processen voor waarbij fysische parameters als temperatuur, druk, relatieve vochtigheid en tijd van belang zijn. Bureau Veritas is gespecialiseerd in validaties voor de machines die dit regelen: sterilisatoren, reinigings- en desinfectiemachines en andere procesapparatuur. Als u wilt aantonen dat uw sterilisatie-, reinigings- en desinfectieprocessen juist verlopen, dan zou u deze periodiek moeten laten valideren. Wij meten diverse fysische parameters tijdens de processen en beoordelen de meetresultaten aan de hand van de specifieke normen en of eisen.

WERKZAAMHEDEN

Voordat we een validatie uitvoeren, stellen we eerst samen met u een onderzoeksplan op. Belangrijke aandachtspunten die we hierin meenemen zijn de richtlijnen en/of een programma van eisen en het soort apparaat en de producten waarmee gewerkt wordt. Na de validatie krijgt u een voorlopig oordeel over de procesvoering. Daarna ontvangt u een compleet rapport waarin alle bevindingen en conclusies vastgelegd zijn. Bureau Veritas meet onder andere sterilisatoren, reinigings- en desinfectiemachines en andere procesapparatuur als droogkasten, klimaatkamers en meng- en killtanks.

FOCUS

Bureau Veritas is al 35 jaar gespecialiseerd in validaties en levert kwaliteit, zowel in nationaal als internationaal verband. Een deel van onze werkprocessen is geaccrediteerd door de RvA conform ISO/IEC 17020 (zie INSPECTIE RVA I002). Onze focus ligt altijd op het verwezenlijken van uw ambities op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu. Het voortdurend verbeteren van de veiligheid op het werk en bescherming van de gezondheid vereist expertise. Bureau Veritas biedt die expertise door u te begeleiden in alle stappen van het proces.