internationale handel (ITD)

internationale handel (ITD)

INTRODUCTIE

Bij internationale handel is een toenemend aantal partijen betrokken, waaronder handelaren, banken, verzekeringsmaatschappijen en publieke instellingen, zowel op nationaal als internationaal niveau. Bij iedere transactie waarin goederen verhandeld worden, wisselen deze van eigenaar, al dan niet door een L/C met specifieke eisen. De goederen kunnen overal ter wereld worden aangeboden. De verschillende partijen hebben de bevestiging nodig van een onafhankelijke derde partij die hen zekerheid biedt omtrent de conformiteit van de goederen, middels zowel fysieke controle als prijsevaluatie.
 

Wij bieden deze services aan in elke fase van het productie- en leveringsproces. Deze worden waar nodig aan uw specifieke eisen aangepast. De meest voorkomende zijn:

Certificate of Valuation 

Vereist voor de tijdelijke import van goederen in onder andere India en Pakistan

Chartered Engineer Certificate

Vereist voor de import van gebruikte machines in onder andere India

General Trade Services

Garandeert de identificatie en visuele conditie van uw goederen voor uw internationale transacties.

TOEPASSINGSGEBIED

Deze services zijn van toepassing voor elke zending, luchtvracht of zeevracht waarbij de goederen buiten de bestaande PSI-, COC- of CBCA-programma’s vallen.

INHOUD

Wij luisteren naar de wensen en behoeften van de klant, houden rekening met contractuele en L/C-verplichtingen en laten onze ‘scope of inspection’ daarbij zo goed mogelijk aansluiten.

UNIQUE SELLING POINTS

De medewerkers van Bureau Veritas, zowel inspecteurs als de contract coördinatoren, hebben jarenlange ervaring met de inspectie van goederen in relatie tot de internationale handel en denken altijd mee hoe de uitdaging van de klant het beste aangepakt kan worden. Bovendien geeft een ITD certificaat de koper een bevestiging dat de bestelde goederen ook daadwerkelijk de verzonden goederen zijn.

INSPECTIE OF CERTIFICATIETRAJECT

In overleg met de klant en gebaseerd op relevante documenten, zoals contracten, letters of credit en verkoopovereenkomsten, wordt de gewenste Scope of Inspection vastgesteld. Hierna ontvangt de klant een offerte. Na acceptatie van de offerte door de klant wordt het inspectietraject ingezet. De fysieke inspectie volgens de overeengekomen scope maakt hiervan een vast onderdeel uit. Naderhand ontvangt de klant altijd een conceptcertificaat ter beoordeling/controle om te zorgen dat het eindresultaat voldoet aan alle gestelde eisen. Na eventuele correctie wordt het certificaat afgegeven. Tegenwoordig kan dit ook een e-certificaat zijn.

Mogelijke scope of inspection:

  • Visuele verificatie/identificatie
  • Visuele conditie van de goederen
  • Kwantiteit (tellen en/of op basis van gewicht)
  • Verpakking
  • Verschepingsmerken
  • Bijwonen van containerbelading
  • Verzegelen van FCL’s

AANVULLENDE DIENSTEN

Een ITD certificaat kan als aanvullende dienst aangeboden worden wanneer een standaard COC of CBCA certificaat niet voldoende informatie bevat om aan de eisen in een Letter of Credit te voldoen.

INFORMATIE

Wilt u graag meer informatie of heeft u een vraag? Neem dan vrijblijvend contact op met de divisie Government Services & International Trade van Bureau Veritas Benelux. Wij helpen u graag verder. Telefoonnummer: +31 (0)10 28 22 653