ISO 45001 MANAGEMENT SYSTEMEN VOOR GEZOND EN VEILIG WERKEN (G&VW)

iso 45001 management
systemen voor gezond en veilig werken (g&vw)

ISO 45001 is de opvolger van de OHSAS 18001. De norm is internationaal en heeft betrekking op gezond en veilig werken. Met een ISO 45001 certificering stuurt uw organisatie op continue verbetering van de arbeidsomstandigheden en veiligheid van uw medewerkers.

Waarom ISO 45001 certificeren?

De veiligheid en gezondheid van medewerkers is binnen elk bedrijf een belangrijk aandachtspunt. Toch vinden er jaarlijks nog geregeld dodelijke arbeidsongevallen plaats, raken mensen arbeidsongeschikt en hebben talloze mensen werk gerelateerde gezondheidsklachten. Met behulp van een ISO 45001 certificering werkt u voortdurend aan de verbetering van een veiligheidscultuur en goede arbeidsomstandigheden.

Een ISO 45001 certificering biedt de volgende voordelen:

  • Veiligere en gezondere werkomgeving
  • Verlaging van het ziekteverzuim en minder kans op arbeidsongevallen
  • Voldoen aan wet- en regelgeving
  • Realiseren van uw doelstellingen op gebied van veiligheid en gezondheid
  • Positief imago naar uw stakeholders

Hoe ziet ons ISO 45001 het certificeringstraject eruit?

Het traject hebben wij stapsgewijs voor u uitgewerkt in onze brochure “Het Certificatieproces”. Deze verschaft u inzicht in onze werkwijze. Voor verdere toelichting plannen wij graag een persoonlijk gesprek met u in. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.   

Voordelen van een ISO 45001 certificeringstraject bij Bureau Veritas:

Eén vast aanspreekpunt

Binnen de certificatie afdelingen van onze Benelux-organisatie zorgen wij er voor dat u altijd één vast aanspreekpunt heeft. Uw contactpersoon regelt onder andere de planning, certificaatuitgifte, coördinatie, eventuele wijzigingen, offertes en meer voor u. Hierdoor blijven de lijnen kort en duidelijk, zodat onze communicatie en samenwerking effectief en efficiënt verloopt.

Beschikbaarheid auditoren in Benelux

Wij hebben lokale kantoren in België en Nederland en werken met een grote poule auditoren, zowel wereldwijd als binnen de Benelux. Met deze ruime beschikking van gekwalificeerde auditoren selecteren wij telkens effectief een passende auditor voor u, die bekend is in uw branche en bovendien aansluit bij uw bedrijfscultuur.

Internationaal netwerk

Onze wereldwijde organisatie maakt het mogelijk om over de gehele wereld met lokale auditoren uw locaties te bezoeken. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij meerdere opties aanbieden om zo samen tot een complete en gewenste uitvoering te kunnen komen. 

Veel internationale organisaties hebben ervaren dat een samenwerking met Bureau Veritas veel voordeel oplevert. Met name de kostenbesparing en het verhogen van de kwaliteit spreekt hierbij aan. Dit komt omdat reistijd- en kosten worden beperkt en wij bekend zijn met de lokale markt en taal.

Zekerheid van accreditatie

Bureau Veritas hecht waarde aan vertrouwen en de kwaliteit van certificeren. We streven er altijd naar om uw certificering onder accreditatie uit te voeren. ISO 45001 kunnen we aanbieden onder Belac (BE-022/BE-V-0022), RvA accreditatie (C165/C248) of UKAS (0008) accreditatie.

Opbouw van de ISO 45001 norm

De ISO 45001 norm is opgebouwd volgens het principe van Harmonized Structure (HS). De HS bevat de gemeenschappelijke structuur en kerneisen voor alle ISO-managementsysteemnormen waardoor deze normen naadloos op elkaar aansluiten.

De hoofdstukken en indeling van de HS zien er als volgt uit: 

Hoofdstuk 0: Inleiding
Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied (scope)
Hoofdstuk 2: Normatieve verwijzingen
Hoofdstuk 3: Definities
Hoofdstuk 4: Context van de organisatie
Hoofdstuk 5: Leiderschap
Hoofdstuk 6: Planning
Hoofdstuk 7: Ondersteuning
Hoofdstuk 8: Uitvoering
Hoofdstuk 9: Evaluatie
Hoofdstuk 10: Verbetering

Heeft u vragen over ISO 45001?

Kennis van de norm is van cruciaal belang om uw certificeringstraject te laten slagen. Bureau Veritas heeft een eigen trainingsafdeling die normkennis en audittrainingen verzorgt op het gebied van ISO 45001, maar ook tal van andere normen. Bovendien verzorgen wij de officiële IRCA erkende Lead Auditor ISO 45001.

Heeft u interesse in een training dan verwijzen wij u graag naar onze trainingswebsite. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor informatie en advies op maat. Wij zijn telefonisch te bereiken via het telefoonnummer: +31(0) 88 450 56 00.