Introductie Certification

Introductie Certification

Op deze pagina vindt u meer informatie over Bureau Veritas Certification. Onderaan deze pagina vindt u de brochures 'Het Certificatieproces' en 'Handleiding Logogebruik'. 

Introductie Bureau Veritas Certification

Bureau Veritas Certification wordt in de Benelux operationeel aangestuurd vanuit onze kantoren in Amersfoort en Antwerpen. Onze Customer Service werkt hier als vast aanspreekpunt voor onze klanten. Samen met één van de grootste poule aan auditoren binnen de Benelux wordt er continu gewerkt aan een optimaal verloop van uw certificeringstraject.

We streven ernaar om een certificatiepartner te zijn die audits levert met meerwaarde. Uiteraard blijft uw einddoel doorgaans het behalen van een certificaat. U mag echter verwachten dat wij u uitdagen om uw managementsysteem continue te verbeteren en processen te optimaliseren.

Bureau Veritas Certification biedt binnen de Benelux meer dan 50 verschillende normen aan. Hierin onderscheiden wij de bekende internationale normen, maar ook vele sector specifieke en lokale normen.

Bovendien ontwikkelen wij samen met klanten ook specifieke audits voor opdrachtgevers. Dit doen wij vanuit onze sector “Customized Audits”. Een exclusieve dienst, die meerwaarde genereert en bijdraagt in het behalen van uw bedrijfsdoelstellingen.

Ons certificeringsproces

Het certificeringstraject hebben wij stapsgewijs voor u uitgewerkt in onze brochure “Het Certificatieproces”. Hierin treft u een praktische toelichting van het (her)certificeringstraject en welke stappen u neemt om met Bureau Veritas het certificaat te behalen.

Met behulp van onze brochure maken wij u wegwijs in het (her)certificeringsproces. Daarnaast maken wij samen met u een planning en ontvangt u van ons een op maat gemaakte offerte.

Onze unieke werkwijze

Voor een optimale dienstverlening van uw certificeringstraject vindt Bureau Veritas Certification het van belang dat u als klant een vast aanspreekpunt heeft.

Nadat wij de certificatieovereenkomst met elkaar hebben afgerond krijgt u als klant een Single Point Of Contact (SPOC) toegewezen en heeft u binnen onze organisatie uw eigen vaste aanspreekpunt. U kunt bij hem of haar terecht met al uw vragen op het gebied van planning, rapportages, certificaten, facturering en overige afspraken met betrekking tot uw certificeringsovereenkomst.

Uw auditor of audit-team wordt met uiterste zorg geselecteerd, want wij begrijpen de essentie van een audit en bovenal dat deze passend en door de juiste auditor wordt uitgevoerd. Uw lead auditor wordt bij voorkeur minimaal voor een cyclus van drie jaar aan uw organisatie toegewezen.

Onze auditmethode draagt proactief bij aan de realisatie van uw bedrijfsdoelstellingen. De kennis en ervaring van onze vak- en sectorgespecialiseerde auditoren levert meerwaarde aan uw audits. U wordt hiermee uitgedaagd om uw managementsysteem naar een hoger niveau te tillen.Indien gewenst hebben wij verschillende mogelijkheden om audits gecombineerd uit te voeren. Hiermee worden niet alleen de duur en kosten van uw audit verlaagd, maar worden ook uw processen integraal beoordeeld.

De zekerheid van accreditatie

Door te kiezen voor een certificatie-instelling die onder accreditatie werkt, heeft u de zekerheid dat er onafhankelijk toezicht is op de kwaliteit en rechtsgeldigheid van uw certificaat.

We vinden het belangrijk en streven ernaar, om onze certificatiedienstverlening onder accreditatie uit te voeren. In Nederland en België werken we voornamelijk met onze lokale accreditaties: Raad voor Accreditatie (registratienummer C165/C248) en BELAC (registratienummer BE-022/BE-V-0022). Voor een aantal specificatieschema’s is de accreditatie gecentraliseerd ondergebracht bij UKAS (registratienummer 0008).

Internationale organisaties

Onze wereldwijde organisatie maakt het mogelijk om over de hele wereld met lokale auditoren uw audit op locatie uit te voeren. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij meerdere opties aanbieden om zo samen tot een gewenste en complete invulling te kunnen komen.

Gecertificeerde organisaties

Bent u benieuwd of een bedrijf gecertificeerd is door Bureau Veritas? Neem contact met ons op via het contactformulier en wij helpen u graag verder met al uw vragen.

Extra informatie

Meer informatie vind u in onze volgende documenten:

Voor nog meer informatie kijk op onze algemene voorwaarden.