Introductie Bureau Veritas Benelux

Bureau Veritas in België

INTRODUCTIE BUREAU VERITAS

Bureau Veritas, internationaal marktleider op gebied van Testen, Inspecteren en Certificeren (TIC) wat betreft Veiligheid, Gezondheid en Milieu.

Onze missie bestaat erin organisaties helpen groeien en innoveren. Dit volgens de laatste standaarden, inzichten en uitdagingen. Het vormt de basis van onze ondersteuning bij risicomanagement en het verbeteren van bedrijfsprestaties bij onze meer dan 400.000 klanten wereldwijd.

WAAROM BUREAU VERITAS

Bureau Veritas beschikt over de nodige accreditaties en erkenningen met getrainde, ervaren en sterk gespecialiseerde auditoren en inspecteurs waardoor we in de mogelijkheid zijn om een totaalpakket van certificatie- en inspectiediensten aan te bieden. Lokaal werken we in België met de accreditatie Belac en een aantal schema’s ondergebracht bij UKAS. Diensten uitgevoerd door onze collega’s in Nederland vallen onder de RVA accreditatie. Dankzij deze accreditaties kunnen we garanderen dat onze dienstverlening objectief, onafhankelijk en gevalideerd wordt uitgevoerd wat extra zekerheid geeft zowel voor onze opdrachtgevers als voor ons zelf.

Dankzij ons wereldwijd netwerk, welke een combinatie van lokale certificering met circa 50 internationaal geldende accreditaties mogelijk maakt, beschikken we over een groot aanbod met korte communicatielijnen. Dit zorgt ervoor dat we breed inzetbaar zijn en afspraken en wensen steeds op een correcte, vlotte manier kunnen afhandelen.

GESCHIEDENIS VAN BUREAU VERITAS

Bureau Veritas werd opgericht in Antwerpen in 1828. Ondertussen zijn we wereldwijd actief in 144 landen, verspreid over 1.400 kantoren. Dankzij de inzet en expertise van onze meer dan 79.000 medewerkers kunnen we onze werkzaamheden uitvoeren op basis van integriteit en ethiek, met onafhankijk advies en focus op de klant, in een veilige werkomgeving.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. In België werken we vanuit Antwerpen en in Nederland vanuit Amersfoort en Rotterdam.

DIENSTVERLENING VAN BUREAU VERITAS

Bureau Veritas biedt klanten en opdrachtgevers een uitgebreid pakket aan diensten: van inspectie tot audit, van analyse en testen tot validering of certificering. Daarbovenop geven we (technisch) advies en verzorgen we trainingen.

VERSCHILLENDE AFDELINGEN VAN BUREAU VERITAS

 • Certificering
  • Bureau Veritas biedt een breed pakket aan certificatie- en auditdiensten aan. Deze volgens internationale en nationale accreditaties maar ook per sector - en zelfs klantspecifieke – certificatie- en auditdiensten. We zijn actief op het gebied van Kwaliteit, Veiligheid en Milieu (QHSE), Food & Feed, Automotive & Aerospace en Duurzaamheid.
 • Inspecties (Industrial services)
  • Bureau Veritas is als geaccrediteerde inspectie-instelling of Notified Body, uw partner bij het uitvoeren van inspecties, metingen en testen. Onze inspectiewerkzaamheden kennen de volgende toepassingsgebieden: Druk- en Stoomapparatuur, Opslaginstallaties, Elektrische installaties, Hef- en hijswerktuigen, Brandveiligheid en Specifieke diensten.
 • Import & Export (GSIT)
  • Bij de internationale handel heeft men belang bij de garantie dat goederen voldoen aan bepaalde eisen. Hierin is Bureau Veritas een onafhankelijke derde partij die zekerheid biedt dat de goederen in de zending ook voldoen aan de gestelde eisen in een Letter of Credit en contractuele afspraken. Wij bieden deze services aan binnen elke fase van het productie- en leveringsproces, voor verschepingen over de hele wereld en bij ontvangst van de goederen.
 • Training
  • Bureau Veritas helpt uw organisatie met het bijhouden en verrijken van kennis en vaardigheden bij uw medewerkers door het geven van verschillende soorten trainingen. Dit is zowel mogelijk via open inschrijving als incompany. Zo zorgen wij er samen met u voor dat bedrijfsrisico’s en kosten beheersbaar worden gemaakt of zelfs teruggedrongen. Waar van toepassing zijn onze trainingen IRCA erkend. In België is Bureau Veritas ook erkend als opleider voor de KMO-portefeuille.
 • Classificatie
  • Bureau Veritas biedt ondersteuning bij de uitvoering van twee verschillende vormen van classificatie: scheepsclassificatie en classificatie van douane activiteiten. Als classificatie-instelling voor de scheepvaart ontwikkelen en implementeren we technische normen en richtlijnen. Bij internationale handel is het gebruik van onze database van douaneverplichtingen en accijnzen onze sterkte. Het vormt ons vertrekpunt voor pre-shipment inspecties die onderdeel uitmaken van overheidscontracten. 
 • 2nd party diensten en inspecties
  • Bureau Veritas voert inspecties uit conform de door een opdrachtgever gestelde eisen en/of specificaties. Deze inspecties reiken van een kwaliteitscontrole van een onderdeel tot aan een functionele kwaliteits- en afnametest van een complete installatie of machine.
 • Bureau Veritas Transport Technical Center
  • Bureau Veritas is trots op haar marktleiderspositie binnen deze sector. We leggen onze focus binnen het gebied van tankcontainers en tankvoertuigen op twee segmenten, nl.: Nieuwbouw en Periodiek, waarbij we volgens ADR/RID, IMDG, US-DOT CFR49 en CSS wet- en regelgeving werken.