Aerospace Training

News

Nieuwe E-learning module veiligheid in luchtvaart

jun. 10 2021

Bureau Veritas Training heeft veel trainingen op het gebied van veiligheid, maar nog niet specifiek gericht op de luchtvaart. Deze Engelstalige eLearning is onlangs toegevoegd aan het traininsgaanbod van Bureau Veritas. De training is overal en op elk moment te volgen en duurt ongeveer 3,5 uur.

Deze training is bestemd voor verantwoordelijke managers, veiligheidsmanagers en voorgedragen functionarissen op het gebied van veiligheid in de luchtvaart. Verder is deze e-Learning geschikt voor personeel dat betrokken is bij het beheer van luchtvaartveiligheid bij productie (EASA deel 21) of onderhoudsorganisatie (EASA deel 145).

Veiligheidsbeheer binnen de EASA-regelgeving

Het doel van deze e-Learning is het begrijpen van de belangrijkste concepten veiligheidsbeheer en het kennen van het kader voor veiligheidsbeheer binnen de EASA-regelgeving (European Aviation Safety Agency). Verder verkrijgt u kennis om de implementatie te plannen en de efficiëntie van een veiligheidsbeheersysteem te evalueren en bent u zich bewust van de menselijke factoren. In deze eLearning worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Inleiding tot Safety Management System (SMS)Vereisten vanuit regelgeving
  • Principes van risicobeheer
  • Ondersteunende processen: van risicomanagement tot SMS
  • SMS implementatieplan
  • Menselijke factoren in SMS 

Meer informatie over onze nieuwe Aerospace e-learning module?
Neem contact op met Coordinator Trainingen Jessie van Wilpen via +31 (0) 88 450 5554 / +32 (0) 32 479 407 of klik op de link hieronder.