Riskcontrol dierentuim teamuitje

News

Riskcontrol - teammuitje met ouderen 

dec. 19 2022

Eens in het kwartaal vindt bij de afdeling Riskcontrol van Bureau Veritas Amersfoort een teambuildingsactiviteit plaats. Dit kan variëren van uiteten en een speurtocht, tot karten en een escape room. Ook het thuiswerkbeleid tijdens de piek van corona zorgde er niet voor dat zijmet deze activiteiten stopten; er werden digitale borrels met interactieve quizen ingepland, of ze speelden online een potje 30 seconds. Het laatste uitje was wel heel bijzonder, het team besloot iets terug te doen voor de maatschappij. Onze collega Bart Boschman, van de afdeling Riskcontrol, vertelt je er meer over in dit artikel. 

afdeling Riskcontrol

Rondom de centrale thema’s van gezondheid en veiligheid bieden we een breed opgezet pakket van gespecialiseerde dienstverlening. Dit omvat uiteenlopende services variërend van onderzoek, (risico)analyse, toezicht en conformiteitsbeoordeling tot aan advies, training en begeleiding. 

met ouderen op stap voor de feestdagen

Bij de voorbereidingen voor de teammeeting van december werd al snel besloten dat het mooi zou zijn om een keer wat terug te doen voor de maatschappij. Iets doen voor ouderen leek ons met de feestdagen in het vooruitzicht een goed initiatief, maar dit bleek zo makkelijk nog niet. Hoe praktisch is het om met 25 mensen tegelijkertijd kerstversiering in de woonkamer van een ouderenafdeling op te hangen? Totaal niet praktisch, bleek na een aantal telefoontjes met verschillende verzorgingstehuizen.

De prikkels die een groep van 25 vrijwilligers met zich mee zou brengen betekende dat een activiteit bij de ouderen thuis lastig werd, dus kwam het idee om de ouderen ergens mee naar toe te nemen. We kwamen in contact met het St. Pieters en Bloklands Gasthuis, en na een prettig gesprek stelden zij voor om naar DierenPark Amersfoort te gaan. Dit leek ons ook een geschikte locatie, dus de datum kon geprikt worden!

De dag zelf bleek een succes; elke oudere werd gekoppeld aan iemand van het Riskcontrol-team. Iedereen heeft vrijwel de hele dierentuin kunnen zien – in de meeste gevallen met behulp van een rolstoel. Ook was er natuurlijk genoeg tijd voor een kop koffie, een lekker gebakje en een goed gesprek over vroeger. Zo’n dag betekent veel voor de ouderen; zonder vrijwilligers en alleen met de medewerkers was dit niet echt te doen geweest. Dat neemt niet weg dat wij zelf ook een mooie dag gehad hebben. We hebben genoten van de dieren, gezellig met collega’s kunnen bijpraten en gingen met een goed gevoel het nieuwe jaar in. Voor herhaling vatbaar dus!

iets terug doen voor de samenleving

Feestdagen zijn voor de één iets om naar uit te kijken. Dan draait Kerst en Oud en Nieuw om warmte, gezelligheid en liefde. Voor de ander is de maand december daarentegen iets waar ze tegen op kijken. Voor hen draait deze maand om eenzaamheid, kou en verdriet. Daarom is het belangrijk om juist in deze tijd wat meer aandacht te hebben voor de mensen om ons heen. Met een warme lach en een vriendelijk gezicht komen we al een heel eind.

vervolgactie

Heb jij een goed idee voor een volgend uitje waarbij onze teamleden iets terug kunnen doen voor de maatschappij? Werk je bij een zorginstelling waar wij iets kunnen betekenen of heb je een ander goed idee? Voor World Charity Day gaan wij weer op pad. Geef je tip via onderstaand contactformulier of als reactie onder het linkedin bericht. 

Teamuitje Riskcontrol

  • Riskcontrol medewerker op teamuitje
  • Riskcontrol medewerker tijdens teamuitje
  • Riskcontrol medewerker op teamuitje

 

een greep uit de diensten van bureau veritas riskcontrol