Erwin Ree op een beurs

News

Interview Erwin Ree 

okt. 13 2022

Jaren werken bij Bureau Veritas

Je kent ze wel, die collega’s die zo’n vast onderdeel van een bedrijf zijn geworden, dat het heel gek is als ze weg gaan. Erwin Ree is zo’n collega bij Bureau Veritas. Na ruim zeven jaar bij Bureau Veritas gewerkt te hebben als projectmanager, begint hij zich voor te bereiden op een leven zonder werk. Hij stopt bij Bureau Veritas. “Na 50 jaar onafgebroken werkzaam te zijn geweest bij verschillende werkgevers, heeft het afscheid nemen van ‘werken’ wel enige tijd nodig, denk ik. Per 1 september ben ik gestopt bij Bureau Veritas, en bouw ik mijn werkende uren verder af”, aldus Erwin.

“Een uitdagende job”

Erwin kwam in 2015 bij Bureau Veritas werken. “Dit was een logische vervolgstap in mijn carriere, een uitdagende job om de afdeling Validaties en Monitoring naar een hoger level te brengen. Zowel in kwaliteit als in kwantiteit.” Erwin was verantwoordelijk voor het binnenhalen van meerjarige contracten en deze grote projecten begeleiden. “Controle houden op de kwaliteit van uitvoering, opdrachters begeleiden in aanbestedingen, contact houden met opdrachtgevers en potentiële opdrachtgevers, maar ook meewerken, bedneken en uitvoeren van technische oplossingen voor meet methodes.”

Validaties en Monitoring

Wat houdt dat precies in? In diverse bedrijfstakken komen (productie-)processen voor waarbij fysische parameters als temperatuur, druk, relatieve vochtigheid en tijd van belang zijn. Bureau Veritas is gespecialiseerd in validaties voor de machines die dit regelen: sterilisatoren, reinigings- en desinfectiemachines en andere procesapparatuur. Als u wilt aantonen dat uw sterilisatie-, reinigings- en desinfectieprocessen juist verlopen, dan zou u deze periodiek moeten laten valideren. Wij meten diverse fysische parameters tijdens de processen en beoordelen de meetresultaten aan de hand van de specifieke normen en of eisen. Bureau Veritas is al 35 jaar gespecialiseerd in validaties en levert kwaliteit, zowel in nationaal als internationaal verband.

“Serieuze Business”

We vragen Erwin naar zijn tijd bij Bureau Veritas: “Het leukst aan werken bij Bureau Veritas vond ik het team Validaties en Monitoring en de omgang met opdrachtgevers. Maar veel anekdotes heb ik niet, het was vooral ook serieuze business.”

“Blijf positief kritisch”

Het is belangrijk om plezier te houden in je werk, Erwin geeft zijn advies. “Blijf positief kritisch, ga fatsoenlijk om met je collega’s en opdrachtgevers en maak af en toe een goede grap!”