uitreiking 27k MSA

News

Eerste ISO 27001 certificaat onder lokale BELAC accreditatie

apr. 19 2021

Bureau Veritas heeft deze week het allereerste ISO 27001 – informatiebeveiliging certificaat onder lokale BELAC accreditatie uitgegeven. Met jarenlange ervaring in de uitvoering van audits op het gebied van informatiebeveiliging en ISO 27001 certificering onder de internationale UKAS accreditatie, is dit het eerste ISO 27001 certificaat onder de lokale accreditatie. Anton Kerbusch, Directeur Certification, overhandigde het certificaat persoonlijk aan Rob Hermkens, directeur van MSA B.V

In een tijd van voortdurende ontwikkelingen in technologie én digitalisering neemt de interesse en groei van het aantal klanten in deze sector toe. Daarmee zijn audits en certificeringen volgens de internationale norm ISO 27001 niet meer weg te denken. Passend op deze ontwikkeling en tegemoetkomend aan de vraag van klanten is een lokale accreditatie een logische stap. Na een succesvolle audit door accreditatie instelling BELAC heeft Bureau Veritas haar erkenning positief doorlopen en verkregen.  

Één vaste lokale accreditatie 

ISO 27001 betreft Informatie Beveiliging, een actueel onderwerp waarmee steeds meer en uiteindelijk alle bedrijven te maken krijgen. Bureau Veritas kiest er met deze aanpak voor om het proces van audits te verbeteren en af te stemmen op de klant.

Met één vaste accreditatie in de Benelux wordt meer efficiency gecreëerd en investeren wij direct in onze klanten, die dus ook profiteren van betere tarieven, hogere en efficiëntere doorlooptijden van het offertetraject tot de uiteindelijke uitgifte van het certificaat. Door onze lokale accreditatie kan bovendien de audit, maar óók de rapportage in het Nederlands, Frans of Engels plaatsvinden. Allemaal voordelen voor onze klanten.” aldus Anton Kerbusch, Directeur Certification Bureau Veritas. Als kennispartner geeft Bureau Veritas op dit onderwerp ook een aantal specifieke en praktische trainingen.  

MSA B.V.

De eerste klant die van deze voordelen kon profiteren bij Bureau Veritas, is MSA B.V. gespecialiseerd in direct marketing, direct mailing, webshop fulfilment en farma fulfilment streeft MSA B.V. continu naar verbetering en het hoogste serviceniveau. Met service als belangrijkste drijfveer hecht het bedrijf veel waarde aan certificering. Naast ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu) zijn zij dan ook verheugd daar nu ISO 27001 (informatiebeveiliging) aan toe te voegen.

“Buiten dat Bureau Veritas goed bekend staat, is het een mooi voordeel dat ze, net als wij, in Amersfoort gevestigd zijn. Als het kan werken wij namelijk graag met lokale partners.” Aldus Rob Hermkens namens MSA B.V. “Deze ISO 27001 cetificering brengt ons weer een stap verder in het steeds verder uitbouwen van onze organisatie naar een zéér professionele en betrouwbare direct marketing partner voor onze nationale- en internationale opdrachtgevers op het gebied van o.a. financiële dienstverlening en farmaceutische organisaties. Mooi om te zien dat met deze diepgaande en professionele audit onze organisatie een keer tegen een zeer kritisch licht is gehouden.