Bureau Veritas opnieuw aangewezen als keuringsinstelling nucleaire drukapparatuur

News

Bureau Veritas opnieuw aangewezen als keuringsinstelling nucleaire drukapparatuur

sep. 22 2021

Onlangs heeft de Autoriteit Nucleaire Veiligheid & Stralingsbescherming Bureau Veritas opnieuw aangewezen als keuringsinstelling voor nucleaire drukapparatuur.

De aanwijzing betreft keuringswerkzaamheden in zowel de ontwerp-, fabricage-, ingebruikname- als gebruiksfase. De door de overheid verstrekte aanwijzing geldt voor de duur van 2 jaar.

Hiermee kan Bureau Veritas de Nederlandse onderzoeksreactoren of de kerncentrale te Borssele bijstaan als NoBo (EU-CBI) conform het warenwetbesluit drukapparatuur en NL-CBI als nucleaire AKI voor conventionele drukapparatuur.

Bureau Veritas stelt zich hiermee ten doel om de veiligheid en kwaliteit in de nucleaire sector te waarborgen en te verbeteren. Ook op deze wijze wil Bureau Veritas een concrete bijdrage leveren aan een wereld waarin geen fossiele brandstoffen meer worden gebruikt of waarin geen CO2 emissies meer plaatsvinden.

In Nederland worden naast inspecties ook technische ondersteuning activiteiten, ISO 19443 certificatie en nucleaire training aangeboden aan overheden, kencentrales, nucleaire onderzoeksreactoren en hun leveranciers.