AYOP Business Call - Energietransitie

News

AYOP Business Call - Energietransitie

nov. 5 2021

Op dinsdag 16 november a.s. organiseert branche-organisatie AYOP een business call rondom het thema energietransitie. Namens Bureau Veritas gaat Pim Reuderink, Technical Manager Nordics & Netherlands, nader in op de actuele ontwikkelingen die relevant zijn voor de offshore sector.

Deelname aan deze online business call via Teams – op 16 november van 15.00 tot 16.00 uur – is gratis. Om deel te nemen kunt u een e-mail met uw contactgegevens sturen naar Yolanda Los van branche-organisatie AYOP via yolanda@ayop.com

Meer informatie over de inhoud van deze business call vindt u in onderstaande toelichting.

Bureau Veritas: blik op de energietransitie

We zitten midden in de energietransitie en staan aan de vooravond van grote veranderingen met een enorme impact, maar hoe gaan deze er precies uitzien en waar kun je als bedrijf op anticiperen?  Bureau Veritas ziet deze ontwikkelingen, als mondiaal opererende dienstverlener op het gebied van testen, inspecteren en certificeren (TIC services) al vroegtijdig aankomen.

Tijdens de call komen niet alleen elektroden en moleculen aanbod, maar ook de offshore wind en decommissioning ontwikkelingen. Pim Reuderink, Techical Manager Nordics & Netherlands, zal de bredere offshore energie ontwikkelingen doorvertalen naar hoe onze leden hierop in kunnen spelen. Ook zal Pim een aantal nieuwe innovaties delen, waaronder het recyclen van fundaties, turbines en bladen voor hergebruik.

Bureau Veritas is sinds het begin van de olie- en gas winning op de Noordzee actief met offshore werkzaamheden en daarmee geen onbekende voor veel AYOP-leden. Bureau Veritas heeft veel ervaring en expertise met opwekking van energie via wind en recent ook waterstof, pijpleidingen, kabels en offshore installaties, zowel in de nieuwbouw, modificatie als tijdens decommissioning fases.

Dat geldt ook voor on- en offshore energieproductie. Daarnaast is Bureau Veritas in samenwerking met haar opdrachtgevers betrokken bij elektrificatie van offshore platforms, toekomstige CO2-opslag in verlaten gasvelden (CCS) en certificatie rondom veiligheid van deze installaties op de Noordzee.

Tijdens de business call gaan we samen met de deelnemers kijken waar en hoe we ons kunnen voorbereiden!