Compliance uitdagingen

News

Compliance uitdagingen

mar. 14 2024

Het belang van compliance voor bedrijven wordt steeds prominenter, gedreven door recente ontwikkelingen. Compliance, een cruciale factor voor zakelijk succes, fungeert als een ‘license to operate’ en is essentieel voor het leveren van producten en diensten.

Op nationaal en internationaal niveau is het compliance landschap drastisch aan het veranderen. De traditionele focus op EHS (gezondheid, veiligheid en milieu) maakt plaats voor een bredere scope, met duurzaamheid en ESG-principes (environmental, social & governance) in de schijnwerpers.

Met deze verschuiving komen nieuwe eisen en regels op het gebied van compliance naar voren, te midden van een groeiende aandacht van stakeholders zoals investeerders, zakelijke partners, NGO's, consumenten en toezichthouders. Deze kritische blik richt zich op de mate waarin organisaties aan wettelijke verplichtingen voldoen en hierover rapporteren.

Uiteraard brengt deze ontwikkeling uitdagingen met zich mee. Hoe krijg je inzicht in relevante en actuele wettelijke verplichtingen? Hoe interpreteer je deze in de praktijk? En hoe blijf je up-to-date en anticipeer je op nieuwe wet- en regelgeving? Dit vraagt niet alleen om kennis en vaardigheden, maar ook om een organisatiecultuur die hierbij aansluit, naast andere randvoorwaarden.

In onze whitepaper compliance gaan we nader in op de uitdagingen die verband houden met het onderwerp en naast informatie in praktische zin stof tot nadenken geeft. De whitepaper biedt daarnaast ook handvaten en inzicht in mogelijke oplossingen.